7 tehnici gratuite pentru a va promova website-ul online

Puteti avea cel mai bun produs din lume, dar fara o publicitate  (promovare) eficienta, nimeni nu va sti despre el. Doar pentru ca v-ati lansat (afacerea in mediul online) site-ul pe internet nu inseamna ca toata lumea il va accesa. De fapt, nimeni nu va sti ca exista daca nu incepi sa il promovezi. Exista mai multe servicii disponibile pentru a va ajuta sa deveniti viral si sa fiti accesat, dar aceste servicii de promovare costa bani.Pe langa acestea, exista cateva modalitati de a iesi pe piata online gratuit.

Iata sapte sfaturi de promovare a site-urilor pe care trebuie sa le urmati pentru ca pagina dvs. sa fie in varful motoarelor de cautare.

  1. Concetrati-va pe SEO

Inainte de a incepe sa lucrati la continutul site-ului dvs. web, trebuie sa cunoasteti instrumentele SEO pe care ulterior le veti folosi. Utilizati instrumentul de planificare a cuvintelor cheie Google pentru a va ajuta sa gasiti cele mai bune cuvinte cheie pentru nisa in care activati. Nu uitati sa acordati atentie asupra cuvintelor cheie cu coada lunga sau a cuvintelor cheie scurte, deoarece puteti lupta pentru a obtine un cuvant cheie larg. Concentrati-va pe cuvintele cheie care au concurenta scazuta si frecventa mare de cautare pentru a va ajuta sa creati postari de blog care sunt convingatoare si care vor fi observate. Utilizarea strategiei SEO potrivite va va ajuta in timp ce va concentrati pe promovarea site-ului dvs. Cuvintele cheie selectate trebuie adaugate la titlu, rubrici, continut si descriere Meta. Daca adaugați imagini, nu uitati sa includeti cuvantul cheie in eticheta titlului imaginii si eticheta alt. Promovarea site-ului dvs. web utilizand SEO traditional este una dintre cele mai bune metode de a castiga trafic natural si un clasament mai ridicat

       2. Social media marketing

Lumea social media a schimbat complet marketingul online. Crearea unui cont de social media si interacțiunea cu clienții sunt adesea cea mai buna modalitate de promovare online a unui site web. Veti putea crea conexiuni cu clientii si puteți obtine rezultate instantanee ca urmare a comunicarii cu acestia. Diferite conturi de social media ofera intreprinderilor o platforma excelenta pentru a-si face publicitatea afacerilor lor catre publicul potrivit. Promovarea site-urilor web pe conturile de social media poate avea imagini de marca. Luati in considerare derularea concursurilor si a cadourilor cu pagini de destinatie unice pentru a obtine noi „like-uri” si informații de contact pentru clienti. Facebook ,Twitter si Instagram raman cele mai puternice platforme ale retelelor de socializare, insa Pinterest incepe sa se prindă cu intreprinderile ca alte modalitati de promovare a unui site web.

        3. Listarea in motoarele de cautare

O modalitate simpla pentru a da start la trafic  catre site-ul dvs. web este folosirea motoarelor de cautare. Trimiteti conținut nou in directoarele motoarelor de cautare precum Google, Yahoo !, Bing etc., astfel incat sa poata fi indexat. Principalele motoare de cautare ofera acest serviciu gratuit si il puteti achizitiona cu directoare mai mici pentru motoarele de cautare. Acesta este unul dintre primele lucruri pe care trebuie sa le faceti pentru a promova un site web daca adaugati continut proaspat saptamanal.

        4. Semnatura si brand

Imaginea de brand este modul in care oamenii iti vor recunoaste compania. Petreceti ceva timp pentru a face recunoasterea marcii dvs. si suficient de convingatoare pentru a atrage atentia oamenilor. Creati o semnatura pentru contul dvs. de e-mail, mesajele text si forumurile care includ adresa URL a site-ului dvs. web. Aceasta este o modalitate excelenta de a-i determina pe oameni sa iti recunoasca marca si ii va determina sa iti acceseze adresa URL. Este esential sa aveti un site web compatibil pentru mobil daca alegeti sa adaugați adresa URL la mesageria text si alte optiuni de publicitate mobila.

        5.Schimb de link-uri

O modalitate de a arata motoarelor de cautare ca site-ul dvs. este de incredere, este de a avea alte site-uri web link catre site-ul dvs. Daca doriti o promotie, optiunile site-ului web includ; bloguri, postare pe forum, schimb de link-uri si articole de stiri. Nu incepeti sa faceti legatura intre site-ul dvs. si o serie de site-uri de rang redus, de calitate scazuta. Motoarele de cautare doresc sa va recompenseze cu un clasament mai ridicat al site-ului web atunci cand vad ca site-ul dvs. web este legat de site-uri de rang superior, cu autoritate ridicata. Concentrati-va pe crearea de legaturi care sunt relevante pentru cititori si utilizati cuvinte cheie sau expresii de calitate pentru a obtine un link. Link-urile de intrare sunt o parte importanta a lumii SEO, dar trebuie sa fii atent la modul in care le creezi. Daca faceti prea multe simultan, site-ul dvs. web poate fi interzis de la motoarele de cautare. Lent si constant este cel mai bun mod de a merge atunci cand lucrați la linkuri de intrare de calitate catre site-ul dvs. web.

       6.Concentrati-va pe continutul de calitate

Dintre toate ideile de promovare a site-ului web,  este sa postati articole pe bloguri, concentrati-va pe calitatea articolelor. De ce scrii postari pe blog pentru cititori? Le oferiti informatiile pe care le doresc sau sunteti concentrat doar sa obtineti ceva „proaspat” pe site-ul dvs. web? Crearea de continut de calitate este vitala pentru site-ul dvs. web si pentru clasamentul dvs. general. Scrieti tipul de continut pe care altii doresc sa il citeasca si sa il promoveze pe propriile bloguri / site-uri web si pe social media. Cand creati un blog de companie, utilizati Google Authorship pentru a va ajuta sa obtineti vizibilitate. Acest lucru va lega toate articolele dvs. impreuna, si va fi mai mare in Google. Trimiteti noi mesaje de socializare de fiecare data cand incarcati un nou articol pe blog. Monitorizati blogul pentru a afla ce functioneaza si ce puteti sterge daca nu misca traficul.