Creare site Wodpress

Astazi va vom invata cum sa creati un blog complet pe cea mai utilizata platforma din lume de catre bloggeri. Inainte sa incepem acest tutorial despre cum sa creati un site pe WordPress am sa incep sa va spun cateva cuvinte despre gigantul WordPress.

WordPress a luat nastere pe data de 27 mai 2003, a fost printre primele platforme open-source destinate blogurilor, site-urilor de stiri si nu numai. Aceasta platforma a fost special creata pentru a usura munca bloggerilor si adaugarea cat mai usoara a articolelor. Facilitatile acestei platforme sunte foarte multe, de la plugin-uri gratuite, teme gratuite pana la hosting. Comunitatea acestei platforme se extinde zi de zi numar pana in ziua de azi peste 2 mil de contribuitori. Aceasta platforma nu este doar o simpla plaftorma, este o mega platforma testata zilnic de mii de testeri, securitatea acesti platformei este din ce in ce mai buna datorita testarilor ei zilnice.

Pana in ziua de astazi WordPress numara  peste 10.000.000 de site-uri active.

Acum ca tot am spus cate ceva despre aceasta platforma, este  momentul sa trecem la treaba 🙂 !

Ce ne trebuie ca sa aveam un site pe WordPress?

Hmmmm – In primul rand trebuie sa ne ducem pe site-ul oficial Wodpress.org

creare site wordpress

Acum trebuie doar sa descarcam platforma, dupa ce am facut acest lucru trece la pasul 2 – instalearea ei.

Cum instalam WordPress pe localhost?

Ei bine, pentru a face acest lucru ne trebuie un program care sa ne permita instalearea acestei platforme WordPress. Programul se numeste Xampp – este unul dintre cele mai utilizate programe pentru dezvoltare web pe localhost.

Acest soft se poate descarca direct de pe site-ul oficial : www.apachefriends.org

descarca xampp

Acum putem descarca acest soft ajutator , ca sa il descarcam selectam sistemul de operare de pe care lucram si descarcarea programului va incepe automat.

Dupa ce am facut acest lucru, ne ducem in folderul unde sunte descarcate fisierele, de regula folderul se numeste Downloads. Dupa ce am ajuns in acel folder instalam programul.

Si acum ca am instalat si acest program sa trecem la instalarea propriu-zisa a platoforme WordPress.

Copiem folderul descarcat de pe site-ul oficial WordPress in folderul c:\xampp/htdocs si il dezarhivam. Dupa ce am facut acest lucru trecem la pasul 2, crearea bazei de date .

Cum facem acest lucru? Ei bine, accesam program xampp, activam apache si mysql.